domingo, 18 de enero de 2009

Música en Valencià III

Divendres 16/01/2009

Escola Valenciana -Federació d´Associacions per la Llengua- va presentar el darrer mes de setembre a València el tercer volum del Disc de la Música en Valencià-La Gira 08, un disc recopilatori que deriva del Festival Itinerant de Música en Valencià celebrat any rere any. La darrera Gira es va basar en un circuit de 22 concerts i 20.000 assistents entre els mesos de març i juliol de 2008.

La presentació, a la qual assistiren 300 persones, es va celebrar a la sala el Loco i hi acudiren personalitats destacables com Diego Gómez, president d´Escola Valenciana, Gerard Fullana, coordinador de La Gira, Xavier Martínez, membre del periòdic l´Avanç i Rafa Xambo, membre del Col·lectiu Ovidi Montllor. L’acte formà part del programa Nit 25 que TV3 realitzà en motiu del seu 25 aniversari.

L’objectiu d’Escola Valenciana és crear i facilitar l’accés a plataformes de difusió als cantants i músics en valencià que, malauradament, no compten amb cap mena de suport per part dels mitjans de comunicació ni de les institucions.

El disc mostra la diversificació d’estils de música en català feta al País Valencià, que va des del ska-punk de la Gossa Sorda i Desgavell a la cançó d’autor de Pau Alabajos, passant pel hip hop de Rapsodes, l’indie punk de 121db, la música electrònica d’Orxata Sound System o el folk amb arrels mediterrànies de Carraixet.

Caldria destacar la millora qualitativa i quantitativa que s’està vivint any rere any, cosa que evidencia la vitalitat actual del moviment musical valencià.

No hay comentarios: